[...] to samo stosujesz 5,7 czy 14 dni. Po prostu w każdy dzień i w każdym posiłku jesz ile chcesz (dobre źródło ww i białka) nie zważając zbytnio na to czy to pieczywa czy dziki ryż. +1 -2 sztuki owoców. Ale też sytuacja się zmienia, jeśli ma się if podczas wyjazdu i nie je do tej 16-18. Wówczas możemy zaryzykować i wrócić do punktu wyjścia. Czyli [...]
[...] porcje ok. 30 gr Przykładowa dieta: I. plaski owsiane: 4 jaja + 100 gr owsa +owoc 150gr II. ryz parabolic 80 gr + pierś + jaja + warzywa III . ryz parabolic 80 + 2 wafle ryżowe + schab + pierś trening izolat + owoc 200+carbo/glukoza 30 gr IV. ryz basmati 100 gr + wołowina/ pierś ok. 150 gr + warzywa V. ryz brązowego 30gr + schab z [...]
[...] węglowodanów jeszcze bardziej, do 30-50 gramów dziennie. Możesz również zamienić większość swoich węglowodanów od popularnych i ulubionych przez kulturystów jak ziemniaki, ryż, makaron, płatki owsiane i niektóre owoce do takich, które wywołują bardzo małe wydzielanie insuliny o super niskiej zawartości węglowodanów i kalorii, dodając do diety: [...]
[...] wędruje do komórek tłuszczowych. Jeżeli chodzi o węglowodany to szczególną uwagę skupiamy na produktach zawierających ich złożone formy, jak płatki owsiane, ciemne pieczywo, ryż, kasze, makarony razowe itp. Produkty te powinny znajdować się przede wszystkim w posiłkach poprzedzających trening. Na prostsze formy węglowodanów możemy sobie pozwolić [...]
[...] przedstawiać co spożywam danego dnia. Źródła białka: kurczak (będzie go więcej niż w ostatnich tygodniach, kosztem wołowiny), wołowina, ryby, jajka Źródła węglowodanów: ryż brązowy - planuję jeść wyłącznie ten rodzaj, płatki owsiane, makaron durum, kasza gryczana Źródła tłuszczy: oliwa z oliwek, omega-3, makrela, żółtka jajek, olej lniany W [...]
[...] Podobnie z różnych syropów typu glukozowo-fruktozowy. Te nie mają żadnych prozdrowotnych skutków, a same negatywy. ‘jakie zatem źródła węglowodanów wybierać?’ Makarony, ryże, kasze, płatki owsiane, czasem ziemniaki. ‘Ale na forum każą zrezygnować z ziemniaków!’ Cóż, zupełnie z nich nie rezygnowałbym bo są chyba jedynym dużym alkalizującym [...]
[...] węglowodanowe płynnymi odżywkami wysokowęglowodanowymi, a w okresie odpoczynków spożywać posiłki z zawartością składników o wysokim indeksie glikemicznym np. ziemniaki, ryż czy kukurydzę. Tłuszcze pożywienia są najbardziej skoncentrowanym źródłem energii, witamin rozpuszczalnych w tłuszczach oraz niezbędnych kwasów tłuszczowych (NNKT). [...]
[...] WITAMINA B5 = KWAS PANTOTENOWY W miarę stabilny przy pH 5-7 natomiast trochę nie trwały na ogrzewanie przy pH 3-4. Przy gotowaniu straty mogą wynosić, 50% ale gotując ryż są one małe. Pieczenie powoduje degradację tylko w 5-10% z gdy są wycieki z mięsa 25%. Dla roślin strączkowych przedstawia się to następująco groszek 46& soczewica 81% [...]
[...] do komórek tłuszczowych. Jeżeli chodzi o węglowodany to szczególną uwagę skupiajmy na produktach zawierających ich złożone formy, jak płatki owsiane, ciemne pieczywo, ryż, kasze, makarony razowe, itp. Produkty te powinny znajdować się przede wszystkim w posiłkach poprzedzającym trening. Na prostsze formy węglowodanów możemy sobie pozwolić [...]
CKD Post ten jest poświecony diecie ckd (Cyclical ketogenic diet), która już od pewnego czasu staje się jedna z najbardziej popularnych diet redukcyjnych. Pierwszy raz spotkałem się z tym rodzajem diety na początku 96 roku ,występująca pod nazwa dieta anaboliczna ,której autorem był dr.n.med. Mauro Di Pasquale. Dieta ta była opisana w marcowym [...]
[...] Policzmy - nawet przy kalkulacji kosztów na poziomie 10 zł dziennie, miesięcznie musisz mieć na jedzenie 300 zł!. A teraz idź do sklepu i zobacz ceny: kurczaka, wołowiny, ryżu, jajek, oliwy z oliwek, warzyw, owoców... Myślisz, że to syntetyczne jedzenie (odżywki: białka, carbo, gainery) są bardziej wartościowe od jedzenia? Nie osiągniesz za [...]
[...] glikemiczny, błonnik (dłużej jesteśmy nasyceni, nie odczuwamy nagłego ssania jak to jest w przypadku cukrów prostych). Główne źródła: ciemne pieczywo, ciemny makaron, ciemny ryż Złe cukry – proste: wysoki indeks glikemiczny powoduje że cukier uwalnia się znacznie szybciej. Odczuwamy głód ponieważ wyrzut insuliny sprawia że organizm domaga się [...]
Jak wspominam w artykule o sylwetkach kobiecych, każda kobieta w zależności od swoich tendencji do odkładania tłuszczu potrzebuje innego rodzaju „wspomagania". Informacje tu zawarte jedynie w uproszczony i ogólny sposób zahaczają o bardzo złożony problem wspomagania odchudzania przy okresowych problemach , każdy przypadek trzeba traktować [...]
[...] opisałem wyżej przy dawkowaniu supli/odżywek. Na bieżąco planuje przedstawiać co spożywam danego dnia. Źródła białka: wołowina, kurczak, jajka, nabiał, tuńczyk Źródła węgli: ryż paraboliczny, ryż brązowy, płatki owsiane, makarony, kasza gryczana Źródła tłuszczy: oliwa z oliwek, omega-3, żółtka jajek, itp. przykład menu w ciągu dnia: 1. śniadanie: [...]
[...] w wolnym, stałym rytmie, który utrzymuje stabilny poziom glukozy we krwi, co z kolei zabezpiecza energię dla centralnego układu nerwowego. Węglowodany złożone to: makaron, ryż, ziemniaki, chleb, produkty zbożowe, musli, owoce, warzywa. Węglowodany stanowią ok. 60% diety zawodnika wykonującego długotrwały trening. Węglowodany przed wysiłkiem [...]
[...] w poziomie cukru we krwi). Dla przeciętnego kulturysty węglowodany powinny stanowić ok. 60% pobieranych kalorii. Dobre źródła: owoce i warzywa, kasze, ziarna i chleb, ryż i makaron. >>>Tłuszcze. Najbardziej skoncentrowana postać energii (więcej niż dwukrotna ilość kalorii w gramie w porównaniu do węglowodanów i białka). Wyeliminowanie [...]
[...] aluminiową i piec 20 minut w temperaturze 180°C. KOLACJA: • Warzywna zapiekanka z brokułami, pieczarkami i papryką podana z jogurtowo-czosnkowym sosem Składniki: 3 łyżki ryżu brązowego, ½ cebuli średniej, ząbek czosnku, 1/2 czerwonej papryki, 100 g pieczarek, pomidor, 1/3 brokułu, ½ małej cukinii, łyżka uprażonego słonecznika, łyżka żółtego [...]
[...] stałym rytmie. Utrzymuje on stabilny poziom glukozy we krwi, co z kolei zabezpiecza energię dla centralnego układu nerwowego. Bogatymi źródłami węglowodanów są: makaron, ryż, ziemniaki, chleb, produkty zbożowe, musli, owoce, warzywa. Węglowodany powinny stanowić około 60% diety zawodnika wykonującego długotrwały trening. Węglowodany przed [...]